Racing på flere måter

Racing er en måte å klassifisere motorsport på. Racing har noen forutsetninger som gjør at mange bare elsker sporten. Og racing fins på mange måter, enten i bil, på sykkel eller i båt.

Racing skiller seg fra mange andre grener inne for motorsport, slik som rally og gokart. Racing har ofte biler med en tilbaketrukket cockpit, men ofte er den også langt fram. Forskjellen er toppfart og fart i svinger. Når det gjelder racing på motorsykler snakkes det gjerne om superbike, de med over 1000 kubikk. Superbike er derfor en egen konkurranse som arrangeres med løp rundt om i verden.

Racing med biler

Racing med biler fins i en rekke forskjellige klasser, slik som Indy Car 500, Nascar, WTCC og det såkalte FIA GT. Dette er altså konkurranser som utspiller seg hvert år. Formel 1 er også en slik gren innenfor racing. Slike billøp i Norge fins det noen av, slik som Gatebilløpet på Vålerbanen.

Racing på motorsykler

Superbike er motorsykler med store motorer. Her går det fort og det er viktig å ha en fremoverlent sittestilling og posisjonering i svingene. Det hjelper ikke å bremse for sent her. Racing for motorsykler er en hurtig sport med hastigheter over 200 km/t. Føreren Valentino Rossi er en italiensk fører som har vunnet de fleste klasser flere ganger.

Racing med båter

Båter som konkurrerer i racing, går på baner som er staket ut med flagg. Båtene har enorme motorer og veldig lav vekt, noe som ofte fører til at båtene letter fra vannflaten. De bruker en spesialbygd propell som gjør at farten øker. Noen klasser er Formula 1000 og Formula 2000.

Fart er noe som trigger mange eventyrlystne førere, men man må huske på at veinettet ikke skal brukes til denne bruken. Bli derfor heller med i en motorsport-klubb for å kunne utøve sporten.