Fysiske og mentale krav for billøp

De fleste av oss har kjørt bil. Det vi dermed kanskje konkluderer med er at det ikke kreves noe særlig til fysiske kvalifikasjoner for å kjøre en bil, men i denne artikkelen skal vi se på at dette rett og slett ikke er tilfellet for profesjonelle billøp. Noe mer innlysende er kanskje at det kreves også en god del mentale evner for å lykkes i sporten, og vi skal også se nærmere på dette.

Fysiske kvaliteter

Det som gjelder for billøp gjelder også for alt annet i livet, og som man kan lese mer om i lenken må man faktisk være forberedt til sporten for å lykkes. Hvordan kan man forberede kroppen sin til billøp, og hvorfor trenger man å gjøre dette? Svaret på dette er ganske enkelt. Det første man må huske på er effekten det har på kroppen når vi får en flom av adrenalin gjennom systemet. Hjertet slår fortere, vi kan begynne å svette og det kan være vanskelig å kontrollere kroppen dersom man ikke er trent til å godta det som foregår.

Når det går veldig fort kan det være ekstra viktig å trene kroppen til å huske visse bevegelser uten at man må tenke på det. Det vi snakker om her er ikke mentale evner, men kroppens muskelminne. Dette kan vi oppnå gjennom repetisjon. Det mest alvorlige derimot er å være forberedt på g-kraften kroppen kommer til å gå gjennom når det går i så stor fart som det gjør i sporten. Derfor er det veldig viktig å trene kondisjon og være godt trent for å motarbeide denne kraften, og faktisk ha styrken og utholdenheten til å bevege seg på riktig måte når det virkelig gjelder.

Mentale kvaliteter

Vi har allerede gått gjennom hvorfor det er viktig å være godt trent, men det er ikke alltid nok. Det siste vi skal nevne er innlysende. Man må være oppmerksom på det som skjer og kunne holde hodet klart.